Excursie RAVENSTEIN en GRAVE 15 september 2018

Excursie RAVENSTEIN en GRAVE

De jaarlijkse ledenexcursie staat weer op het programma en er zijn nog plaatsen vrij. Dit keer gaan we na de zomer op stap en is er geen diner maar een lunch inbegrepen.
We gaan op zaterdag 15 september naar RAVENSTEIN en GRAVE. Beide goed bewaard gebleven vestingstadjes liggen aan de Maas, op de grens van Gelderland en Brabant.

We vertrekken per bus en rijden in minder dan een uur naar Ravenstein. In de hoogste molen van Brabant drinken we koffie en daarna bezichtigen we de vrij recent opgegraven omvangrijke restanten van een bolwerk naar oud-Italiaans model dat stamt uit 1509.

Vervolgens gaan we verder per bus naar Grave, waar we eerst de lunch gebruiken en dan worden we opgehaald voor een stadsrondwandeling en een bezoek aan het Graafs museum onder leiding van een deskundige gids.

Het programma ziet er als volgt uit:
• We vertrekken om 09.00 uur vanaf HET RAADHUIS aan het Raadhuisplein naar RAVENSTEIN.
• Na aankomst drinken we koffie met koek in de molen “De Nijverheid” met de daarbij gevestigde Stadsbrouwerij ”Wilskracht”
• Van de molen lopen we door naar het Philips van Kleefbolwerk waar we een rondleiding krijgen door een gids van de Stichting Vestingwerken Ravenstein
• Vervolgens lopen we door het kleine centrum terug naar de bus voor de korte rit naar GRAVE
• Om 12.30 lunch in hotel Poort van Cleve
• Na de lunch stadswandeling en bezoek museum Grave (wilt u a.u.b. uw museumjaarkaart meenemen)
• Na afloop van de wandeling is er nog een korte tijd ter vrije bestedeing
• Tegen 16.00 uur / 16.15 uur vertrekken we weer naar Wehl

Inschrijven kan via e-mail (ov.wehl@hotmail.com) of telefonisch (zie hieronder) met gelijktijdige overmaking van een bedrag van 45 euro p.p. naar rekeningnummer NL68 RABO 0157 2385 47 t.n.v. de Oudheidkundige Vereniging Wehl, dit vóór 8 september.

Namens de excursiecommissie