Maandag 12 november 2018
GROETEN UIT WEHL
door Alex Koster

Ansichtkaarten bestaan al ongeveer 125 jaar. Vroeger waren ze net zo populair als tegenwoordig de telefoon, e-mail sms etc. alleen werden de kaarten veel langer bewaard. Ansichtkaarten leggen net als foto’s de geschiedenis vast voor later. Ze vertellen ons over mensen hoe hun leven vroeger was over gebouwen en straatbeelden die verdwenen zijn. Maar ook de handgeschreven tekst op de voor- of achterzijde kan waardevolle leuke of ontroerende informatie bevatten.
Na een algemeen gedeelte waarbij de ontstaansgeschiedenis van de ansichtkaart wordt besproken komen de kaarten uit Wehl en directe omgeving aan bod.

De lezing is in de toneelzaal van het Koningin Beatrixcentrum
Kon. Wilhelminastraat 12 7031 AC Wehl. De avond start om 20.00u en is voor leden gratis toegankelijk.
Niet-leden betalen €2,50

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rondleidingen

De Oudheidkundige Vereniging Wehl verzorgt op verzoek rondleidingen door het dorp Wehl. Onder leiding van een gids wordt een wandeling gemaakt langs historisch markante plekjes in het dorp.

Bij belangstelling graag contact opnemen met voorzitter Winfried Alofs

Excursie RAVENSTEIN en GRAVE 15 september 2018

Meer info / inschrijven

Tentoonstelling Wehlse Middenstanders
Wehlse en Nieuw-Wehlse bakkers en hun panden, en enkele panden uit de Grotestraat, waaronder Dames Vreuls.
Tentoonstelling is bij Galerie Orso d'Oro Grotestraat 15 Wehl.

Koningsdag 27 april van 10.00 - 15.00

10 mei Hemelvaart
13.00 - 17.00

GROETEN UIT WEHL
Lezing door Alex Koster
Najaar van 2018

Ansichtkaarten bestaan al ongeveer 125 jaar. Vroeger waren ze net zo populair als tegenwoordig de telefoon, e-mail, sms etc., alleen werden de kaarten veel langer bewaard. Ansichtkaarten leggen, net als foto’s, de geschiedenis vast voor later. Ze vertellen ons over mensen, hoe hun leven vroeger was, over gebouwen en straatbeelden die verdwenen zijn. Maar ook de handgeschreven tekst op de voor- of achterzijde kan waardevolle, leuke of ontroerende informatie bevatten.
Na een algemeen gedeelte waarbij de (ontstaans)geschiedenis van de ansichtkaart wordt besproken, komen de kaarten uit Wehl en directe omgeving aan bod.

De lezing wordt gehouden in de toneelzaal van het
Koningin Beatrixcentrum, Kon. Wilhelminastraat 12, 7031 AC Wehl.
De avond start om 20.00u en is voor leden van de Oudheidkundige Vereniging gratis toegankelijk.
Niet-leden betalen €2,50

Lezen van oud schrift voor beginners

Bij voldoende belangstelling zal er deze winter door het streekarchivariaat De Liemers en Doesburg weer een cursus "Lezen van oud schrift voor beginners" worden gegeven.
De cursus wordt gegeven op een dinsdagavond en om de twee weken van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur. We beginnen in november.
De locatie is de studiezaal van het streekarchivariaat in Doesburg (Nieuwstraat 4).
De kosten bedragen € 75,00 per persoon. (Inclusief koffie/thee)
De cursus kan in overleg eventueel op een andere locatie worden gegeven, bijvoorbeeld in een ruimte van een oudheidkundige/historische vereniging indien er uit die plaats veel deelnemers zijn.
Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.
De cursus wordt door ondergetekende gegeven en bestaat uit tien lesavonden.

Aanmelden kan via sald@freeler.nl, telefonisch: 0313-481319 (streekarchivariaat locatie Doesburg), of via alexkoster@hotmail.nl.

• Fiets- en wandelroute Wehl en Nieuw-Wehl
Op donderdagmiddag 2 april vond in aanwezigheid van wethouder van der Meijs de feestelijke presentatie plaats van twee nieuwe fiets- en wandelroutes in het buitengebied rondom Wehl en Nieuw-Wehl. Deze routes zijn samen met bewoners gerealiseerd in het project ‘Trots op onze Streek ’.

Fiets- en wandelroutes
In het buitengebied rondom Wehl en Nieuw-Wehl is een fietsroute van ruim 25 kilometer uitgezet langs cultuurhistorisch interessante plaatsen. Ook zijn er twee nieuwe gemarkeerde wandelroutes. Eén rondom Nieuw-Wehl (6 km) en één in het Wehlse Bos (9 km). Op vier verschillende plaatsen zijn informatieborden geplaatst. De folders van de fiets- en wandelroutes zijn te koop bij de Oudheidkundige Vereniging Wehl, Warenhuis Frans Jansen, Cafetaria Mini Resto 't Spaontje en Cafetaria Snack Town voor 1,- per stuk.

Trots op onze Streek
In het project Trots op onze Streek werkt de gemeente Doetinchem samen met actieve bewoners en Stichtingen als de Vrienden van het Wehlse Bos en Landschap en de Oudheidkundige Vereniging Wehl aan het meer zichtbaar en beleefbaar maken van de streekeigen cultuurhistorie.

Volg Oudheidkundige Vereniging Wehl op Facebook

• Boerderij- en veldnamen in Wehl
In oktober 2014 is het boek Boerderij-en veldnamen verschenen

• 100 Jaar s.v. Concordia Wehl