Maandag 11 maart 2019
Optreden BEN LUKASSEN / ALGEMENE JAARVERGADERING

Ben Lukassen is een uit Ulft afkomstige singer / songwriter die zingt in het Achterhoeks / Liemers - dialect. In de Achterhoek in 1995 bekend geworden met zijn eerste, in eigen beheer, uitgebrachte CD - single ‘Kleine Keerltjes’. ‘Kleine Keerltjes’ werd binnen korte tijd een succes. Het nummer werd zelfs een Nr. 1-hit in de Optimaal FM-hitlijst en wordt al jaren verkozen in de Gelderse Top 100 lijst van Omroep Gelderland. Recht uit het hart, subtiel en open, altijd met veel gevoel voor ritme en taal. Ben zingt in het Achterhoeks, omdat hij hierin de mooiste klanken hoort. Hij maakt en begeleidt zijn liedjes met gitaar of piano.

Koningin Beatrixcentrum, Kon. Wilhelminastraat 12, 7031 AC Wehl.
De avond start om 20.00u en is voor leden gratis toegankelijk.
Niet-leden betalen €2,50

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rondleidingen

De Oudheidkundige Vereniging Wehl verzorgt op verzoek rondleidingen door het dorp Wehl. Onder leiding van een gids wordt een wandeling gemaakt langs historisch markante plekjes in het dorp.

Bij belangstelling graag contact opnemen met voorzitter Winfried Alofs

Lezen van oud schrift voor beginners

Bij voldoende belangstelling zal er deze winter door het streekarchivariaat De Liemers en Doesburg weer een cursus "Lezen van oud schrift voor beginners" worden gegeven.
De cursus wordt gegeven op een dinsdagavond en om de twee weken van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur. We beginnen in november.
De locatie is de studiezaal van het streekarchivariaat in Doesburg (Nieuwstraat 4).
De kosten bedragen € 75,00 per persoon. (Inclusief koffie/thee)
De cursus kan in overleg eventueel op een andere locatie worden gegeven, bijvoorbeeld in een ruimte van een oudheidkundige/historische vereniging indien er uit die plaats veel deelnemers zijn.
Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.
De cursus wordt door ondergetekende gegeven en bestaat uit tien lesavonden.

Aanmelden kan via sald@freeler.nl, telefonisch: 0313-481319 (streekarchivariaat locatie Doesburg), of via alexkoster@hotmail.nl.

• Fiets- en wandelroute Wehl en Nieuw-Wehl
Op donderdagmiddag 2 april vond in aanwezigheid van wethouder van der Meijs de feestelijke presentatie plaats van twee nieuwe fiets- en wandelroutes in het buitengebied rondom Wehl en Nieuw-Wehl. Deze routes zijn samen met bewoners gerealiseerd in het project ‘Trots op onze Streek ’.

Fiets- en wandelroutes
In het buitengebied rondom Wehl en Nieuw-Wehl is een fietsroute van ruim 25 kilometer uitgezet langs cultuurhistorisch interessante plaatsen. Ook zijn er twee nieuwe gemarkeerde wandelroutes. Eén rondom Nieuw-Wehl (6 km) en één in het Wehlse Bos (9 km). Op vier verschillende plaatsen zijn informatieborden geplaatst. De folders van de fiets- en wandelroutes zijn te koop bij de Oudheidkundige Vereniging Wehl, Warenhuis Frans Jansen, Cafetaria Mini Resto 't Spaontje en Cafetaria Snack Town voor 1,- per stuk.

Trots op onze Streek
In het project Trots op onze Streek werkt de gemeente Doetinchem samen met actieve bewoners en Stichtingen als de Vrienden van het Wehlse Bos en Landschap en de Oudheidkundige Vereniging Wehl aan het meer zichtbaar en beleefbaar maken van de streekeigen cultuurhistorie.

Volg Oudheidkundige Vereniging Wehl op Facebook

• Boerderij- en veldnamen in Wehl
In oktober 2014 is het boek Boerderij-en veldnamen verschenen

• 100 Jaar s.v. Concordia Wehl